Facebook oldalunk

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Kategóriák

Kitchenaid :

 

Az amerikai  Kitchenaid története 1908-ban kezdődik, amikor is Herbert Johson az Ohio beli Hobart Manufacturing mérnöke elkészítette az első keverő/dagasztó gépet, még elsősorban  a pékségek részére. Ez igen nagy segítséget jelentett, hiszen a gépi dagasztás felváltotta a fáradságos kézi munkát, jelentős emberi energiát tudtak vele megtakarítani. Nem csoda, hogy gyors karriert futott be a dagasztó gép, amelynek 1917-ben elkészült az első robosztus alap kivitele, és 1919-ben már legyártották az első keverő dagasztó gépeket a háztartások számára.  A kor forradalmian új konstrukciója volt a dagasztógép bolygóműves keverő szerkezete, melyet 1920-ban szabadalmaztattak.

1937-ben Egmont Arens a kor népszerű amerikai designere a gépnek új formát tervezett, modernebb lett, ekkor kapta meg a lekerekített alakját. Az időtálló egyszerű design a mai napig szinte nem változott. A gépek színes megjelenése eltért a kor többi fehér konyhagépétől. Ma már 29 féle színben kapható a Kitchenaid Artisan robotgép.

A világhírű Artisan robotgép mellett KitchenAid termék palettájához tartozik még turmixgép, kenyérpirító, vízforraló, botmixer, multifunkciós kisgép, és megjelentek a 6,9 literes profigépek is 3 féle változatban.

2014-ben ünnepeljük a KitchenAid 95. születésnapját.

 

Zak! Designs:

 

1976-ban hozták létre az amerikai ZAK designs márkát, mely színes, minőségi edényeket, tálcákat, kulacsokat, ajándékcikkeket kínál vevői részére. 2005-ben alapították európai leányvállalatukat, hogy termékeikkel könnyen el tudják érni az európai országokat, Középkeletet és Afrikát.
Eredeti formavilág, élénk, vidám színvilág és minőségi műanyag alapanyag jellemzi a ZAK designs termékeit.  

 

Vacuvin:



A vákumpumpa megalkotásának ötlete akkor született, mikor Bernd Schneider  egyszer romlott bort ivott. Mérnök testvérével 1983-ban fejlesztették ki az ötletet, hogy hogyan lehetne a kinyitott borosüvegben megőrizni hosszabb ideig a bor minőségét. Cégüket 1986-ban alapították, és ma már 30 millió háztartás rendelkezik az általuk létrehozott vákuum pumpával, , több mint 75 országban használják eredményesen.
Termékeik sikerét a több, mint 20 design és kereskedelmi díj bizonyítja.

 

Troika:



1972 – ben Angliában alíptották a céget, eredetileg mint  minőségi, fém ajándékkészítő  üzemet.  A vállalatot 1992-ben Liudger Böll hozta  Németországba, ahol 5 fővel kezdte
meg munkáját „ TROIKA „ név alatt a vállalat. Ma már 40 fővel dolgoznak, piacvezetővé váltak az ajándékcikk piacon.   Termékeik 60-szor kaptak különféle design díjat. 20 Designer dolgozik , hogy újabb és újabb ötleteket hozzanak a cégnek.



Könitz:


 
A Könitz gyár 2009-ben ünnepelte 100 éves születésnapját. 1909-ban alapították Thüringiában
a porcelán kávéscsészéket, bögréket gyártó üzemet, mely Angliába és Észak-Amerikába
kezdte szállítani termékeit. A gyár mindkét világháborút túlélte, 1986-ra már Európa legmodernebb bögregyártó gépsorával rendelkezett. 1993-ban megvásárolta Turpin Rosenthal a céget. 2006-2007-ben megvették a neves Waechtersbacher Kerámia gyárat, és Weimari Porcelán üzemet, melyek választékával szélesedett a bögrespecialista Könitz cég kínálata.
Könitz gyár ma egy igen terjedelmes  csésze és bögre szortimenttel rendelkezik, és saját
művészei gondoskodnak a csészéik és bögréik sokoldalú, szokatlan megjelenéséről.

 


Le Creuset edények:



A Le Creuset márka 1925 óta jelenik meg a konyhákban csúcsminőségű termékeivel.
Első osztályú éttermek , hotelek, privát háztartások kedvelt edényei. Több, mint 40 országban
keresettek és kedveltek a Le Crueset termékek.
1925-ban kezdték meg az öntöttvas edények gyártását, és mivel kiváló hőtartású és csekély  energia felhasználású edények így használatuk a jelenlegi energiagazdálkodási időszakban is praktikus. Az évek folyamán folyamatosan bővítette szortimentjét a francia vállalat, 2001-ben az öntöttvas edények , teáskannák, Wok, sütőtálak mellett, felvették programjukba a kőedényeket.   A színes zománccal ellátott öntöttvas cikkekhez, igazán jól illenek a különböző formájú, méretű
nem csak sütésre, de szervírozásra is használható Le Crueset kőedények.

 

Mertens:



Mertens cég 5 éve ünnepelte alapításának 90.-ik évfordulóját. 1919-ben alapította Carl Mertens Németországban, Solingen-ben. Hosszú éveken keresztül evőeszköz gyártással foglalkozott a cég, majd 1981-ben átvette a tradicionális, solingeni evőeszközök és ajándékcikkek gyártásával foglalkozó Grazoli gyárat. 1993-ban új üzemet építettek, 1994-ben ünnepelték a 75.-ik éves jubileumukat.
Szép kivitelű, igényes, nemesacél termékeit számtalan design díjjal tüntették ki az évek folyamán.

Rösle:



1888-ban alapította a céget Karl Theodor Rösle bádogmester Németországban, és a kezdetekkor az üzem csatorna gyártással foglalkozott.
Az 1903-ban létrehozott második Rösle üzem kezdte az első konyhaeszközöket gyártani.
Az első produktumok zománc edények voltak, amelyeket igen nagy sikerrel tudtak eladni.
A gyár, amely  már teljes családi vállalkozás volt, 1903-tól igen szép fejlődésen ment keresztül. 1930-as évektől kezdték meg a rozsdamentes acél termékek gyártását, a második világháború után kialakították a háztartások és a hotelek számára gyártott rozsdamentes eszköz szortimentjeiket.
A professzionális Rösle szortiment gyártásához felhasznált alapanyag 18/10-es rozsdamentes acél (18% króm és 10% nikkel tartalommal), mely higiénikus, környezetbarát, robusztus,
igen dekoratív, jól tisztítható, élelmiszerekre neutrális hatású alapanyag.
1950-es évek után következő évtizedeket a cég folyamatos növekedése jellemezte.
Ma már több, mint 700 különböző rozsdamentes eszközt kínál  vásárlói részére, a hagyományos előkészítő, szervírozó, speciális eszközökön kívül, báreszközöket , ajándék garnitúrákat, melyek között. számos design díjjal kitűntetett termék is található.

Römertopf: eredeti német kerámia edény



- Több, mint 40 éve nem csak egy táplálkozási trend, hanem irányadó is az egészséges étkezésben.
- A hagyományos és természetes főzési technológia megőrzésével, tökéletesen megfelel     a mai, modern, egészséges táplálkozási elvárásoknak.
- A Römertopfban finom, ízletes ételek készíthetők, melyekben az alapanyagok meg- őrzik eredeti, hamisítatlan ízüket.  Vitaminok, táp-és aromaanyagok teljes értékükben megmaradnak, mivel főzővizet nem kell használni, az étel saját levében fő meg.
- Az étel magától elkészül, csak idő kell hozzá, hogy a hozzávalók megfőjenek és a  tökéletes íz kialakuljon.
- Az edény esztétikus, szép megjelenése lehetővé teszi, hogy az ételt közvetlenül szervírozzuk az asztalra, azt az előnyt is kihasználva, hogy az edény hosszan melegen tartja az ételt.

Screwpull:



A texasi Herbert Allen – feltaláló és borkedvelő - nevéhez fűződik a Screwpull dugóhúzók
létrejötte. Szeretett volna egy olyan dugóhúzót, mellyel a felesége is könnyedén ki tudja húzni a dugót a palackból. Ennek nem kellett feltétlenül szépnek lennie, ezért csak a lényegre koncentrált: az egyszerűségre és a biztonságra.
1979-ben jelentette be Herbert Allen szabadalmát, és a Screwpull márka megszületett.
A dugóhúzó titka a csúcsminőségű bevonatos spirálban rejlik, mely lehetővé teszi, hogy a dugó hihetetlenül könnyedén kerüljön ki  az üvegből.
A mai Screwpull koncepciója : megteremteni, és megtartani a tökéletes használhatóság és az
elegancia közötti egyensúlyt.

 

 

 

 


Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0Ft
Összesen 0Ft

Fizetés

Új termékek

Nincs új termék

Hírlevél